Környezet és fenntarthatóság

Családi vállalkozásként nagy figyelmet fordítunk a felelősségteljes, környezetvédelmi szempontokat is figyelembe vevő alapanyag források felhasználására. Éppen ezért a vállaltunk célkitűzései között egyaránt kiemelkedő szerepet kap a környezetvédelem, az egészség és a környezeti fenntarthatóság.

ENERGETIKA

Az elmúlt években különös figyelmet fordítottunk az energiatakarékosságra. Sikeres méréseket hajtottunk végre, mely nagyban hozzájárult a vállalatunk energia szükségletének csökkentéséhez.
 

  • Az ochsenhauseni gyárunk elsődleges fűtése visszanyert enegriából történik.
  • Éves szinten megközelítőleg 600.000 kWh tiszta napenergiát állítunk elő a napelemes rendszerünknek köszönhetően.
  • Aktív energetikai menedzsment rendszert üzemeltetünk.
  • DIN 16247-1 szabványnak megfelő energetikai auditokat hajtunk végre, hogy folyamatosan javítsuk az energia felhasználásunkat.
  • Mozgás- és fényérzékelős irodai világító testeket telepítettünk a hatékony és igény szerinti megvilágítás érdekében.

HULLADÉK KELETKEZÉSÉNEK MEGELŐZÉSE ÉS ÚJRAHASZNOSÍTÁS

Nagyon hatékony vágási teríték programozást végzünk a különböző cikkek esetén annak érdekében, hogy minimalizáljuk a termelés sorén keletkező hulladék mennyiségét. Ennek ellenére a nyíró és vágó folyamatok során nem lehet teljesen megszűntetni a hulladék képződést. Éppen ezért mindent megteszünk a keletkező hulladék szisztematikus újrahasznosításának érdekében ahol csak lehetséges és ezáltal új és nagyon hatékony zajcsökkentő anyagokat hozunk létre.
 

  • Cello® R 615 magas minőségű újrahasznosított kompozit habszivacs termékeink gondosan válogatott gyártási hulladékból készülnek.
     
  • Cello® F700 FR HO, Cello® F800 FR, Cello® F800 FR HO nem szőt poliészter szálas termékeink 69%-ig újrahasznosított szálakból is állhatnak, mely főleg PET palackok újrahasznosításából származik és ezek a kész alapanyagok is 100% -ban újrahasznosíthatóak.

 

 

Kompozit habszivacs termékeink


Nem szőt poliészter szálas termékeink