FELDOLGOZÁS ÉS ALKALMAZÁS

A megbízható tapadás előfeltételei
Minden öntapadó anyag felhordásához az hordozófelületnek tisztának, száraznak, zsírtól, olajtól, portól, oldószerektől és egyéb segédanyagoktól mentesnek kell lennie.

A hordozófelület tisztítása
A hordozófelületet pamutkendővel és száraztisztító naftával kell megtisztítani. Ajánlott friss, azaz olajjal vagy zsírral még nem szennyezett Exxsol DSP60/95s nafta használata. A hordozófelületet utána szárazra kell törölni, és legalább 30 percig hagyni kell szellőzni. Műanyag hordozóanyagok vagy lakkozott felületek esetén a tisztítószerrel való kompatibilitást előzetesen meg kell vizsgálni.

Alkalmazás
A védőpapír eltávolítása után az öntapadós terméket feszítés vagy nyújtás nélkül kell felhelyezni, majd egyenletes nyomással, amely legjobban hengerrel érhető el, tartósan rögzíteni kell a teljes felületre. Kérjük, ügyeljen arra, hogy elkerülje a légbuborék képződést, a gyenge tapadású területeket és a ragasztóanyag szennyeződését. Ajánlott pamutkesztyűt viselni.

A feldolgozás ideális hőmérséklete +18°C és +30°C között van. Az anyag rögzítése után elegendő időt kell hagyni a ragasztóanyagnak, hogy megszilárduljon. A ragasztást kb. 2 órán keresztül nem szabad mechanikusan megterhelni, és a felhordott anyagot 24 órán keresztül nem szabad +10°C alatti vagy +30°C feletti hőmérsékletnek kitenni.

Öntapadós anyag alkalmazása festett fémfelületeken
Győződjön meg arról, hogy a festett felületen az ajánlott száradási időt eltelt. Ezt a várakozási időt akkor is be kell tartani, ha a felületet csak kijavították vagy további lakkréteggel fedték be.

Alkalmazás kezeletlen fémfelületeken, pl. galvanizált acéllemezeken
Minden zsírt (pl. forrasztózsírt) el kell távolítani. Kérjük, olvassa el a "A tartófelület tisztítása" című bekezdést.

Alkalmazás műanyag felületeken
Ha az akusztikus anyagot műanyag felületre kell felhordani, a műanyag egyes összetevői (lágyító vagy leválasztó anyagok) kioldódhatnak, és felpuhíthatják vagy tönkretehetik az öntapadó réteget az akusztikai szivacson. Kérjük, előzetes teszteléssel győződjön meg a kompatibilitásról.

Mechanikus rögzítés
További mechanikus rögzítési pontok ajánlottak minden olyan alkalmazáshoz, ahol a szokásos öntapadós rögzítés nem elegendő, pl. a vastag akusztikai anyag nagy súlya, a tartófelület sajátos jellege, nyúlás vagy más szokatlan igénybevételek, valamint különleges biztonsági követelmények miatt.

Tárolás időtartama
A Cellofoam anyagok eltarthatósági ideje száraz, zárt helyiségben (+15°C és +30°C között) és közvetlen napfénytől védve tárolva:
►Öntapadós réteggel ellátott anyagok (sk): max. 6 hónap
►Cello® SBF nehéz fóliák: max. 3 hónap

Tárolás
A 20 mm-nél vastagabb nem szőtt anyagból készült táblákat (Cello® F500, F700, F800) függőlegesen kell tárolni.

Feszültségcsökkentés öntapadós réteggel ellátott táblákhoz
Az öntapadós hátlappal ellátott táblákat feszültségmentesítési eljárásnak kell alávetni, mielőtt darabokat vágnának belőlük. Ehhez az öntapadós réteg védőburkolatát a teljes felületen le kell emelni, és óvatosan újra fel kell helyezni. Ez az intézkedés megakadályozza a méretre vágott darabok zsugorodását a beépítés előtt.

Az öntapadós termékek tűzállósági vizsgálatainak érvényessége
Az öntapadó anyagok esetében a beépítéshez el kell távolítani a fóliát vagy a papírbélést, és meggyőződni arról, hogy a termék teljes hátoldala az felülethez tapad. Ha ez nem megfelően van végrehajtva, akkor az adatlapon megadott tűzállósági besorolás nem érvényes.

>> Download data sheet processing & application

Ön itt: Letöltés Feldolgozás és alkalmazás